عدم انتخاب رشته کنکور سراسری
مشاور کنکور سراسری | عدم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ | مشاوره انتخاب رشته و مشکلات و عواقب عدم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱
فهرست مطالب
Toggle
کنکور سراسری و انتخاب رشته دغدغه بزرگ در میان داوطلبان است. انتخاب رشته کنکور مرحله ای سرنوشت ساز برای داوطلبان کنکور است. که نیاز به بررسی و استفاده از راهنمایی مشاور انتخاب رشته مجرب دارد. از آنجایی که گاهی داوطلبان بین دو راهی عدم انتخاب رشته یا انتخاب رشته می مانند! و در انتخاب خود شک دارند، مشاوره فردی آگاه می تواند به آن ها راه حل مناسبی ارائه دهد. انتخاب رشته کنکور همواره دغدغه داوطلبان کنکور سراسری بوده است. از آنجایی که ممکن است عدم انتخاب رشته کنکور بر آینده و موقعیت شغلی دانش آموزان تاثیرگذار باشد. بنابراین داوطلب کنکور سراسری باید با بررسی همه جوانب، انتخاب رشته ممناسبی داشته باشد.
اگر انتخاب رشته کنکور سراسری نکنیم چه می شود؟ برای اینکار دو حالت وجود دارد. یا داوطلبان از رتبه کنکور سراسری ناراضی هستند! و برنامه ریزی مناسبی برای سال آینده دارند که عدم انتخاب رشته کنکور گزینه مناسبی است، اما بهترین گزینه نیست.
اگر داوطلب برنامه خاصی نداشته باشد. ولی برای سال آینده خود را آماده می کنند! به این نکته توجه داشته باشند که شاید رتبه تان بهتر نشود. بنابراین بهتر است با رتبه خودتان انتخاب رشته مناسبی داشته باشید. دو راهی انتخاب رشته و عدم انتخاب رشته اهمیت زیادس میان داوطلبان کنکوری دارد. به همین خاطر در ادامه قصد داریم بررسی کنیم که عدم انتخاب رشته با کسب رتبه مناسب یا نامطلوب چه تاثیری بر آینده داوطلبان می گذارد. و همچنین راهکارهای اصولی انتخاب رشته کنکور را ارائه دهیم.
اگر انتخاب رشته نکنیم چه اتفاقی می افتد؟
اگر انتخاب رشته نکنیم چه می شود؟ سوالی است که ذهن برخی از داوطلبان کنکوری را درگیر کرده است. داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند ولی تصمیم به انتخاب رشته ندارند! قبل از شروع زمان انتخاب رشته کنکور باید از شرایط و ضوابط آن اطلاع داشته باشند.
مشاوران معتبر همواره توصیه می کنند که داوطلبان با هر رتبه ای اقدام به انتخاب رشته کنند. چرا که پس از آن حس سرخوردگی، از دست دادن انگیزه، مشغول شدن به کارهای دیگر و غیره کم کم در فرد پدید خواهد آمد. که در این صورت از مشاوره خوب انتخاب رشته می توانید کمک بگیرید.
گاهی بعضی از داوطلبان با عدم آگاهی، تصمیم به عدم انتخاب رشته کنکور سراسری می گیرند. در صورتی که اهمیت دسته بندی هایی مانند رشته های استانی، ناحیه ای، قطبی و کشوری و عدم آگاهی از دوره های تحصیلی روزانه، دانشگاه های شبانه یا نوبت دوم، متمرکز، نیمه متمرکز و غیره باعث می شود که داوطلب دست به انتخاب رشته نزند.
معایب انتخاب رشته کنکور سراسری
- امکان وجود رقبای سخت کوش در سال آینده.
متغیر بودن شرایط دانشگاه ها در هر سال.
امکان قبولی در رشته دلخواهتان وجود دارد.
با مرخصی گرفتن از دانشگاهی که قبول شده اید، امکان قبولی در کنکور سال بعد را از دست نمی دهید.
بر اساس تجربه امکان کسب رتبه بهتر در سال های بعدی کمتر می شود.
اگر با رتبه مناسب انتخاب رشته نکنیم چه اتفاقی می افتد؟
در صورتی که داوطلب آگاهی و شناخت دقیقی از نحوه انتخاب رشته داشته باشد! می تواند در آینده تحصیلی، شغلی و سرنوشت خویش تاثیر مثبتی داشته باشد. بنابراین با توجه به بررسی نکات و انتخاب بر اساس علاقه فرد می تواند برای انتخاب رشته مناسب بر اساس بازار کار و توانایی های خود اقدام کند.
عدم انتخاب رشته دانشگاه با رتبه مناسب باعث می شود، داوطلب فرصت قبولی در دانشگاه و رشته خوب را از دست بدهد. به طور مثال بسیاری از داوطلبان با تصور اینکه نمی توانند در دوره روزانه دانشگاه دولتی قبول شوند انتخاب رشته نمی کنند. اما در واقعیت تصوری اشتباه است. زیرا آن ها از انتخاب سایر داوطلبان اطلاعی ندارند. بنابراین باید تمام سعی خود را در اولویت بندی درست داشته باشند.
با شناخت ظرفیت پذیرش دانشگاه های دولتی، داوطلب می تواند از ظرفیت دانشگاه مورد نظر خود در رشته آگاه شود. و با توجه به آن انتخاب رشته خوبی در کنکور سراسری داشته باشند. بعضی از داوطلبان بدنبال رشته های تاپ هر گروه آزمایشی هستند. مثلا در رشته علوم تجربی به دنبال پزشکی، دندانپزشکی و غیره هستند و انتخاب رشته نمی کنند.
در این حالت داوطلبان با بررسی رشته های دیگر، بازار کار و آینده شغلی می توانند با تحصیل در مقاطع بالاتر به موفقیت در رشته دیگری برسند. اگر انتخاب رشته نکنیم چه می شود؟ در این صورت باعث فرصت انتخاب های دیگر از دست برود. عدم انتخاب رشته با رتبه مطلوب کاملا به شرایط و موقعیت شما بستگی دارد.
عدم انتخاب رشته کنکور سراسری با رتبه بد
انتخاب رشته نکردن کنکور سراسری با رتبه نا مناسب باعث بی انگیزگی داوطلب در رشته هایی که امکان قبولی دارد، می شود. اما بهتر است به این نکته توجه داشت که هر سال ظرفیت دانشگاه ها و شرایط آن تغییر می کند. به همین دلیل کسب رتبه نا مناسب از نظر داوطلبان کنکور ملاک قطعی برای عدم انتخاب رشته نیست.
نکته مثبتی که پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد یا پیام نور دارد! این است که با انتخاب رشته در آن و در صورت پذیرش می توانند در دانشگاه ثبت نام کنند. و سال اول را مرخصی بگیرند و برای کنکور سال بعد اقدام کنند. البته توجه داشته باشید که باید شهریه هر ترم آن دانشگاه را پرداخت شود. و اگر در کنکور سال بعد رتبه مناسب را کسب کردند از دانشگاه انصراف داده و در رشته محل جدید ثبت نام کنند.
بعد از اعلام نهایی نتایج کنکور، کارنامه سبز یا همان کارنامه نهایی داوطلبان صادر می شود. در این کارنامه همه رشته محل ها مشخص می شود. و رتبه داوطلب در هر رشته محل و آخرین رتبه پذیرش شده در دانشگاه ها مشخص خواهد شد. در اینجا دقیقا متوجه می شوند که رشته مورد علاقه چه رتبه ای نیاز دارد. و برای سال بعد باید چه رتبه ای باید کسب کنند.
بهترین راهکارها برای انتخاب رشته کنکور سراسری
انتخاب رشته کنکور راهی برای ورود به دانشگاه های سراسری است. و با اشتباهی هر چند کوچک می تواند سرنوشت داوطلب تغییر کند. و حتی باعث نارضایتی داوطلب از ادامه تحصیلات باشد. اصول انتخاب رشته کنکور باید رعایت شود تا در آینده موجب پشیمانی نشود. اکثر داوطلبان که در زمینه تحصیلی خود مشغول به کار نمی شوند قطعا انتخاب رشته رضایت بخشی ندارند. و با علایق آن ها هماهنگ نیست.
در انتخاب رشته صحیح و اصولی علاقه و استعداد نقش مهمی دارد. داوطلبان با توجه به رتبه کنکور و در محدود مجاز ظرفیت های دانشگاه و دفترچه راهنمای شماره 2 موجود در سایت سازمان سنجش از میان کد رشته ها انتخاب کرده. و تنها در یک کد رشته محل می توانند قبول شوند، پس در انتخاب رشته یا دوره خود باید دقت لازم را داشته باشند و راهکارهای اصولی انتخاب رشته کنکور را دنبال کند.
مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری
- اولویت بندی رشته ها: در این مرحله داوطلب باید رشته های دانشگاهی را به درستی بشناسد. و همینطور علایق داوطلب براساس آزمون های شخصیت شناسی و استعداد یابی تعیین شده باشد. بعد از آن لیستی از رشته های مدنظر فرد بر طبق علاقه اولویت بندی شود.
- اولویت بندی شهرها: داوطلب باید در مورد شهرهای مدنظر تصمیم بگیرد. اگر قصد تحصیل در شهرهای دیگر را دارد باید براساس آن، رشته ها را اولویت بندی کرد. و در صورتی که قصد تحصیل در شهرهای دیگر را ندارد پس باید روی رشته ها و دوره های بیشتر مانور دهد.
- اولویت بندی دوره ها: در این حالت ترتیب اولویت ها مشخص است. در ابتدا دوره روزانه، شبانه، پردیس خودگران، غیرانتفاعی، پیام نور و آزاد است. بر اساس شرایط مالی می توان رشته یا دانشگاه را تغییر داد.